Adverteren op Pinterest, wel of niet?
19 december 2020

Sinds 4 April 2019 is het mogelijk om op Pinterest te adverteren. Maar wat is Pinterest eigenlijk? En waarom zou je moeten adverteren op Pinterest? In dit artikel vertel ik je hier meer over.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een Social Media platform wat vergelijkbaar is met een prikbord. Op Pinterest kan je met mede gebruiker jouw creativiteit delen. Of je nou houdt van koken, natuur, het buitenland of van interieur, op Pinterest kan je alles delen. Ondertussen zitten er wereldwijd 250 miljoen actieve gebruikers op Pinterest waaronder 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers. Van deze 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers is ongeveer 80% vrouwelijk en ongeveer 80% van de gebruikers gebruikt Pinterest op hun mobiel.

Waarom je niet moet adverteren op Pinterest

Om te adverteren op Pinterest moet je eerst kijken of jouw doelgroep hier bij zit. 80% van de gebruikers zijn vrouwen, waardoor het meer aannemelijk is om vrouw gerelateerde producten of services te adverteren. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen mannen producten of services kunt adverteren hierop, maar de percentage op slagen is kleiner dan bijvoorbeeld adverteren via Facebook / Instagram.

Een ander nadeel van Pinterest is dat het vrij lang duurt om wijzigingen door te voeren op je advertentie. Het duurt gemiddeld 20 uur om een wijziging door te laten voeren.

Pinterest is vooral gericht op B2C ( Business To Customer ). Wil jij bedrijven targeten? Dan is Facebook of LinkedIn beter om op te adverteren.

Waarom je wel moet adverteren op Pinterest

Een van de grote voordelen van Pinterest zijn de kosten voor het adverteren. De kosten per klik en per vertoningen verschillen per advertentie die jij plaatst. Maar gemiddeld betaal je rond de 10 cent per klik en rond de 2 euro per 1000 vertoningen. Dit is aanzienlijk een stuk goedkoper dan adverteren op Facebook waar je gemiddeld 55 cent per klik betaald voor een klik en rond de 10 euro voor 1000 vertoningen.

Een ander voordeel van adverteren op LinkedIn is het vroegtijdig starten van de Customer Journey. Zodra ze de app of website hebben geopend zien ze redelijk vroeg in hun bezoek jou advertentie. Hiermee kan je een naambekendheid opbouwen.

Aangezien Pinterest redelijk nieuw is in Nederland is de concurrentie van andere bedrijven in jou niche nog relatief laag als je het vergelijkt met Facebook op Instagram. Niet veel bedrijven weten nog af van het adverteren op LinkedIn. Dus dit zou jou uitgelezen kans zijn om hier je voorsprong op te pakken als bedrijf.

Het laatste voordeel wat ik hier bespreek zijn de uitgebreide statistieken die Pinterest weergeeft. Je weet dus al gauw wie de mensen zijn die jouw advertentie hebben gezien, hoe oud ze zijn en waar ze vandaan komen. Op basis van dit soort informatie zou je dus meer specifiek je klant kunnen targeten.

Wil je nou meer weten over het adverteren op Pinterest of heb je hier hulp bij nodig? WebBrein kan je hierbij helpen. Neem contact op via het contact formulier voor meer informatie.