Hoe krijg je meer conversies op je webshop
17 december 2020

Wist je dat wereldwijd gemiddeld 97% van de bezoekers besluiten geen webwinkel aankoop te doen? Dat betekent dat gemiddeld 1 op de 33 een aankoop doet op een webwinkel. Als jij een conversieratio hebt boven de 3% ben je al goed bezig. Zit je hier toch onder? Dan kunnen onderstaande tips zou jij misschien hierbij helpen.

Social Proof

Iets waar veel bezoekers naar zoeken is Social Proof. Social Proof is het bevestigen dat mede winkeliers het product leuk vinden. Social Proof kan je op verschillende manieren toepassen op je website. Een van de tactieken die je kan toepassen is op de product pagina laten zien hoeveel mensen het product leuk vinden. Dit kan je doen doormiddel van het importeren van reviews die geplaatst worden op bijvoobeeld Kyioh of The Feedback Company. Daarnaast kan je een kopje toevoegen met de likes die jij gekregen op jouw Social Media. Gebruik natuurlijk geen nep-data, dat is uit den boze…

Livechat

Webwinkel bezoekers krijgen snel vragen bij het zien van een product. Deze willen ze natuurlijk snel beantwoord hebben en jij als webwinkel eigenaar wilt voorkomen dat ze hiervoor de webshop of productpagina verlaten. Daarvoor is het handig een livechat toe te voegen aan je webwinkel door middel van een plugin zoals Tawk.to. Een livechat straalt ook een extra stukje vertrouwen uit voor de klant omdat ze zien dat je bereikbaar bent voor ze wanneer dat nodig is.

Uitbreiden betalingsmethodes

Je gaat als webwinkel bezoeker naar de afreken pagina en ziet jouw favoriete betaalmethode er niet bij staan. Wat doe je? Je kiest een andere betaalmethode of verlaat de webshop. Helaas verlaat maar liefst 73% van de webwinkel bezoekers de webwinkel als zijn of haar betaalmethode hier niet bij staat. Zorg er dus voor dat je altijd een grote variatie aan betaalmethodes hebt voor klant, dit geeft de klant ook meer vertrouwen. Om je betaalmethodes uit te breiden kan je kijken naar het wel bekende Mollie of Stripe als je deze nog niet gebruikt

Mobile first design

Veel webshops zijn niet geoptimaliseerd voor mobiel. Nu kan je misschien denken dat de meeste klanten alleen via een computer of laptop wat bestellen, maar dat is niet waar. Maar liefst 52% van al het webverkeer gaat via een mobiel. Daarom is het handig om je website mobile first te maken. Dit houdt in het zo simpel mogelijk te maken voor een bezoeker met een relatief klein scherm. Daarnaast moet de website aardig snel zijn, want zoals besproken in een van mijn eerdere blogs ( klik hier ) zie je dat maar liefst 40% van de bezoekers de website verlaten bij een laadtijd die langer is dan 3 seconden.

Heb je hulp nodig met een van deze stappen? WebBrein kan je hiermee helpen. Neem contact op via het contact formulier voor meer informatie.